Loading....

CHINA LA ZI

CENTRU DE STUDII CHINO-RUSE

Înainte de pandemie, proiectul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române era lansarea unui Centru de studii ruse, în cadrul institutului. Pandemia ne-a schimbat planul. Fără să inventeze neapărat ceva nou, pandemia a scos la iveală și a exacerbat trendurile vechi – printre ele, ascensiunea Chinei, accelerată de pandemie într-un ritm care a încurcat nu doar Occidentul, ci și Beijing-ul.

Un Centru dedicat strict Rusiei devenise o chestiune (aproape) inadecvată, alăturea de trendurile mari care sugerau că viitoarea ordine mondială avea să se deseneze în jurul dubletului SUA-China, lăsând în urmă și ordinea Războiului Rece și pe cea a hegemoniei americane.

Pandemia ne-a arătat cu claritate că intrăm într-o nouă eră a relațiilor internaționale.

Prin urmare, proiectul s-a transformat într-un Centru de studii sino-ruse, în cadrul ISPRI și sub egida Academiei Române. Îl lansăm acum și în paginile Adevărul, prin unul dintre proiectele sale constante, respectiv „China la zi – revista presei de limbă chineză”

  • Afișează tot
  • China la zi

China la zi (22 – 30 septembrie 2021)

China la zi 22 - 30 septembrie 2021Descarcă

Alegerile din Rusia, între metehne vechi şi semnale noi. Analiză realizată de Cristina Melnic.

Adevarul.ro Campania electorală din Federaţia Rusă şi alegerile parlamentare s-au desfăşurat în aceeaşi notă gri cu care ne obişnuiserăm şi până acum, iar rezultatele au fost pe măsură să confirme […]

Lansarea Centrului de studii sino-ruse. China la zi (1 – 16 septembrie 2021)

China la zi 1-16 septembrie 2021Descarcă

China la zi (august 2021)

Demarăm China la zi, un proiect FUMN realizat în cadrul Bursele Mircea Malița. China la zi este un proiect săptămânal de revista presei în limba chineză.

Back To Top