Loading....

Planul „Prisma”. Confruntarea sino-americană se mută sub apă. China la zi

În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol publicat de The Beijing News cu privire la problemele de securitate națională legate de cablurile optice submarine. Beijing News este un ziar deținut de Partidul Comunist Chinez, din Beijing, fiind publicat pentru prima dată în anul 2003. Articolul de mai jos îl are ca editor pe 白爽Bai Shuang.

Ministerul Securității Statului (MSS sau Guóānbù; chineză: 国家安全部; pinyin: Guójiā Ānquán Bù; lit. „Ministerul Securității de Stat” este principala agenție de inteligence, securitate și poliție secretă a Republicii Populare Chineze, responsabilă de informațiile externe, contrainformații și securitatea politică a Partidului Comunist Chinez (PCC). Una dintre cele mai mari și mai secrete organizații de informații din lume, are sediul în districtul Haidian din Beijing, cu sucursale puternice semi-autonome la nivel de provincie, oraș, municipalitate și localitate în toată China.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/planul-prisma-confruntarea-sino-americana-se-2365104.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top