Loading....

China și India: Quo Vadis? China la zi

În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol publicat pe data de 1 iunie 2024, pe oplatformă de discuție și cooperare între China și India, intitulată „Dialog între China și India” (中印对话Zhong Yin duihua). Având ca scop îmbunătățirea relațiilor bilaterale, promovarea înțelegerii reciproce și soluțiaonarea problemelor comune, acest program se concentrează pe diverse domenii de interes comun, precum politică, economie, cultură și securitate, și implică participarea guvernelor, organizațiilor non-guvernamentale, mediului academic și sectorului privat din ambele țări.

Autorul articolului tradus este Li Tao (李涛)profesor la Institutul de Studii Sud-Asiatice din cadrul Universității Sichuan, iar coautorul, Deng Zhenlei (邓桢蕾)doctorand la Facultatea de Relații Internaționale, din cadrul aceleiași universități.
Materialul tradus este extrem de relevant în înțelegerea perspectivei chineze cu privire la politicile Indiei față de China pe parcursul celor două mandate consecutive ale prim-ministrului Narendra Modi; la posibila victorie a partidului pe care acesta îl reprezintă – Partidul Bharatiya Janata (BJP) – înregistrată în urma alegerilor generale din 2024 din India, dar mai ales, implicațiile acestei victorii privind evoluția relațiilor dintre China și India.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/china-si-india-quo-vadis-china-la-zi-2366478.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top