Loading....

Putin la Beijing: „Mă simt ca acasă în China”. China la zi

În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol publicat de China Newsweek cu privire la vizita de două zile a lui Vladimir Putin în China, efectuată în perioada 16-17 mai 2024. China Newsweek (中国新闻周刊,Zhōngguó xīnwén zhōukān) este una dintre cele mai cunoscute publicații periodice din China, care oferă rapoarte ample despre actualitate și știri politice.

Presa occidentală a scris despre vizita președintelui rus în China pe un ton mai degrabă dezamăgit și nemulțumit: „La câteva zile după ce s-a întors dintr-o călătorie în Europa, unde a fost instruit despre necesitatea de a controla Rusia, liderul Chinei, Xi Jinping, a folosit un summit cu președintele Vladimir V. Putin pentru a transmite Occidentului o realitate incomodă: sprijinul său pentru domnul Putin. rămâne statornic”. Discuțiile lui Xi cu Putin din această săptămână „au fost o demonstrație de solidaritate între doi autocrați care se luptă cu presiunea occidentală. Cei doi lideri au făcut o declarație lungă în care au denunțat ceea ce ei considerau interferență și agresiune americană și și-au prezentat alinierea la pretenția Chinei de auto-conducerea Taiwanului și a „intereselor legitime de securitate” ale Rusiei în Ucraina”. Ei s-au angajat „să extindă legăturile economice și militare, evidențiat de vizita domnului Putin la un institut chinez de ultimă generație pentru cercetarea apărării. Dl Xi chiar a inițiat o îmbrățișare obraz la obraz în timp ce și-a luat rămas bun de la domnul Putin joi, după o plimbare de seară în complexul conducerii Partidului Comunist Chinez din Beijing”.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/putin-la-beijing-ma-simt-ca-acasa-in-china-2363449.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top