Loading....

China ridică tonul, Filipine întărește prezența americană și japoneză în Marea Chinei de Sud. China la zi

În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol publicat recent în numărul 7 al revistei academice „Cunoștințe despre lume” (世界知识, Shìjiè zhīshì), relevant în înțelegerea perspectivei chineze cu privire la adoptarea „Proiectului de lege privind zona maritimă” de către Filipine.

Despre ce este vorba și care este contextul apariției materialului. Totul a pornit de la adoptarea în Filipine a unui proiect de lege privind zonele maritime. Departamentul de Afaceri Externe (DFA) al Filipinei a salutat, la vremea respectivă, aprobarea de către Senat a proiectului de lege privind zonele maritime din Filipine (februarie 2024) în a treia și ultima lectură, spunând că va armoniza legislația țării cu tratatul internațional privind mările: „Fiind una dintre măsurile legislative prioritare ale președintelui, proiectul de lege este un pas crucial pentru ca Filipine să-și pună ordine în apele teritoriale și să-și armonizeze dreptul intern cu Convenția ONU privind dreptul mării (UNCLOS)”, a spus DFA. într-o declarație.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/china-ridica-tonul-filipine-intareste-prezenta-2354674.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top