Loading....

Cum s-a văzut, din China, turneul European al Președintelui Xi. China la zi

În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea unui articol publicat de CCTV13, care relevă opiniile experților chinezi cu privire la turneul european efectuat de președintele chinez Xi Jinping în perioada 5-10 mai 2024, în Franța, Serbia, Ungaria.

Evenimentul, firește, a suscitat atenția presei din toată lumea. New York Times scria în acești termen: „La prima sa vizită în Europa în cinci ani, președintele chinez, Xi Jinping, pare intenționat să profite de oportunitățile pentru a slăbi legăturile continentului cu Statele Unite și a construi o lume eliberată de dominația americană (subl.n.)”. Liderul chinez a ales trei țări de vizitat – Franța, Serbia și Ungaria – care toate, „într-o măsură mai mare sau mai mică, privesc cu ochi la ordinea mondială postbelică a Americii, văd China ca o contrapondere necesară și sunt dornici să întărească legăturile economice”.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/cum-s-a-vazut-din-china-turneul-european-al-2361764.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top