Loading....

#ONGFest2016 *FUMN și Anna Lindh Foundation

Timp de două zile, aleile parcului Herăstrău, din apropierea intrării Charles de Gaulle, au fost animate de activităţile organizate de cei peste 190 participanţi. Organizaţii neguvernamentale din România şi Polonia, Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și Kosovo, instituţii publice şi companii responsabile social au prezentat trecătorilor cum îi pot ajuta sau cum se pot implica, alături de ei, pentru schimbarea în bine a lumii în care trăim.

Anul acesta,s-a sărbătorit „ziua” societății civile, o societate implicată, care dorește schimbarea, petrecerea ținând două zile, acestea fiind pline de speranțe, vise, zâmbete și oameni cu chef de viață. Evenimentul desfășurat pe parcursul celor două zile, 21-22 mai curent, era ONGFest 2016, iar Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) a fost onorată să participe și să reprezinte Anna Lindh Foundation. Voluntarii rețelei ALF România au fost bucuroși să vadă că societatea din România este pe mâini bune, să vadă implicare civică atât în rândul tinerilor, dar și în rândul seniorilor.

La cortul Fundației, oamenii au fost chemați la un scurt joc de imaginație și creativitate, fiind provocați să descrie într-un singur cuvânt ce înțeleg aceștia prin voluntariat și unde și-ar dori să îl facă. Astfel că voluntarii, cu ajutorul vizitatorilor, au putut contura portretul unui voluntar, acesta trebuind să fie responsabil, dedicat, creativ, curajos, prietenos, să fie capabil să ofere ajutor necondiționat, iar una dintre persoanele ce ne-au vizitat a descris voluntariatul prin specie, oferindu-ne și o explicație frumoasă a alegerii sale. Cu ajutorul acestora, am putut observa intenția oamenilor de a face voluntariat atât în România, dar și în alte țări, precum Marea Britanie, Spania, Rusia, Chile, SUA. În culori diferite, Fundația Universitară a Mării Negre, a creat imaginea voluntariatului și a multiculturalității, cuvinte-cheie în descrierea Fundației Anna Lindh.

Voluntarii Anna Lindh au avut parte de două zile inedite, deoarece și-au dat seama că se dorește o schimbare, o inovare în cadrul societății din România, Astfel, am reușit să vorbim cu reprezentanții mai multor ONG-uri participante în cadrul târgului, să aflăm cu ce se ocupă, să le cunoaștem proiectele realizate, precum și ideile pe care doresc să le implementeze, să aflăm ce-și doresc, cum vor să se implice în diferite proiecte naționale dar și internaționale. Astfel, FUMN a venit cu propunerea de a coopta în cadrul rețelei Anna Lindh și alte asociații pregătite să implementeze proiecte pe dialog intercultural atât în regiunea Mării Negre, cât și în regiunea MENA (Midle East and North Africa). Spre surprinderea voluntarilor, aceștia nu au primit niciun răspuns negativ, putând vedea entuziasmul și dorința de afirmare și de colaborare atât la nivel național, cât și internațional.

Atât reprezentanții Fundației Anna Lindh,cât și ONG-urile au promis că se vor întâlni pentru a stabili adeziunea lor în cadrul rețelei Anna Lindh Foundation (ALF-România), dar și să colaboreze pentru a transforma ideile de proiecte în realitate, acestea prinzând contur, așa că vă promitem că povestea începută la ONGFest nu se va opri aici, ci va continua.

Back To Top