Loading....
Se încarcă Evenimente

« Afișare Evenimente

  • Acest eveniment a avut loc.

Fundația Universitare a Mării Negre (FUMN) la Berlin

28 mai 2019 - 29 mai 2019

FUMN | Evenimente | 01.06.2019

În perioada 28-29 mai 2019, la Berlin, președintele Fundaţia Universitară a Mării Negre, prof. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, și dr. Petrișor Peiu, Directorul Departamentului de Studii Economice al FUMN, au participat la dezbaterea „The EU‘S Eastern Partnership: 10 Years on – Lessons Learned and Perspectives for the Next Decade”. Evenimentul a fost organizat în cadrul Președinției române a Consiliului UE, de Ambasada României în Republica Federală Germania, în parteneriat cu Bertelsmann Stiftung (Fundația Bertelsmann), una dintre cele mai prestigioase fundații politice europene, Evenimentul a reunit reprezentanți ai scenei politico-diplomatice din Berlin: MAE german, Administrația Prezidențială federală, ambasadele statelor membre UE, ambasadele statelor PaE, mediul academic și științifice german, reprezentanți ai mass-media.
Dezbaterea din 29 mai a.c., a fost precedată de o seară introductivă găzduită de ES Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, în cadrul căreia invitații au avut oportunitatea abordării tematicii și din perspectiva rezultatelor alegerilor europene din 26 mai, moment de debut al unui nou cadrul politic și instituțional european.
Ambasadorul României a prezentat oaspeților relevanța majoră a Parteneriatului Estic în cadrul Președinției române a Consiliului UE și dincolo de aceasta, ca prioritate a politicii externe românești. A pledat în favoarea apropierii statelor PaE de valorile și principiile UE, ca fundament al unei Europe extinse, stabile și sigure.
Participarea reprezentaților FUMN la evenimentul din Berlin a fost asigurată de Compania BTF Romania (Director Raluca Mihai), căreia îi mulțumim pentru sprijin.

Detalii

Start:
28 mai 2019
Sfârșit:
29 mai 2019
Categorii Eveniment :
,
Eveniment Tag-uri:
Back To Top