Loading....

Deschide.md – Prof. Dan Dungaciu, despre alegerile din R.Moldova: “Dacă Rusia va câștiga politic, o va face pe greșeala Chișinăului, nu pe atuurile ei”

Republica Moldova ar trebui să continue și amplifice relația cu România, în sensul în care integrarea europeană să fie pregătită printr-o compatibilizare a sistemelor dintre cele două state, România și R. Moldova, indiferent de domeniu. De această părăre este profesorul universitar, sociologul și geopoliticianul român, Dan Dungaciu, potrivit cărui orice compatibilizare România – R. Moldova este o compatibilizare a R. Moldova cu UE.

În cadrul unui interviu pentru Deschide.MD, profesorul Dan Dungaciu a vorbit despre viziunea Bucureștiului cu privire la situația din Republica Moldova, viitoarele alegeri prezidențiale, riscurile organizării referendumului privind integrarea în Uniunea Europeană, dar și necesitatea coagulării forțelor pro-Europa, pentru a nu admite revenirea la guvernare a partidelor conduse de Kremlin.

Interviul integral îl puteți citi aici: https://deschide.md/ro/stiri/interviu/149352/INTERVIU–Dan-Dungaciu-despre-alegerile-din-RMoldova-Dac%C4%83-Rusia-va-c%C3%A2%C8%99tiga-politic-o-va-face-pe-gre%C8%99eala-Chi%C8%99in%C4%83ului-nu-pe-atuurile-ei.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top