Loading....

DCNews.ro – Rusia, victorie zdrobitoare în Ucraina, scrie presa din UK. Prof. Dan Dungaciu: Cum se va vedea în Occident că toți împreună nu au reușit să învingă Federația Rusă?

În cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, sociologul și geopoliticianul român Dan Dungaciu a făcut o analiză asupra celor mai recente articole din presa britanică, care ar susține că Rusia se apropie de o victorie zdrobitoare în Ucraina.

“Vă imaginați ce campanie de presă ar face Rusia dacă lucrurile acestea se vor adeveri. Adică Rusia își va putea declara victoria. Chestiunea aceasta nu trebuie să se întâmple pentru că, realmente, nu doar fundamentele Uniunii Europene de a avea prestigiu politic, nu mai vorbesc de prestigiul moral al Occidentului, va intra într-o fază în care va fi foarte greu pentru Occident să gestioneze și politica externă și strategică. Cum se va vedea în Occident că toți împreună nu au reușit să învingă Federația Rusă în Ucraina? Dincolo de victoria pe teren propriu zisă, va trebui să vedem și cum va fi gestionată narațiunea despre victorie. Ce spune acum Occidentul, ce transmit occidentalii, este că anul 2024 în cel mai bun caz va fi unul de destabilizare în care armata ucraineană să se amenajeze, să fie reinventată strategic și militar, iar în 2025, eventual, să se mai întâmple o nouă contraofensivă. Lucrurile nu arată foarte bine din punctul acesta de vedere”, a susținut Dan Dungaciu.

Întregul interviu il puteți citi aici: https://www.dcnews.ro/rusia-victorie-zdrobitoare-in-ucraina-scrie-presa-din-uk-dan-dungaciu-cum-se-va-vedea-in-occident-ca-toti-impreuna-nu-au-reusit-sa-invinga-federatia-rusa_941489.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top