Loading....

AGERPRES – Prof. univ. dr. Dan Dungaciu: “riscul unei confruntări directe Rusia – NATO, pe termen scurt, este inexistent”

România trebuie să devină un actor major la Marea Neagră, iar Constanţa – un hub informaţional, un hub de expertiză la Marea Neagră pe care să îl acceseze toţi, a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Dan Dungaciu, fost director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale “Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

“Constanţa să devină un port logistic de reconstrucţie a Ucrainei – acesta este un avantaj strategic pe care România trebuie să îl fructifice şi sunt bucuros că există paşi în această direcţie. Şi Constanţa să capete o importanţă logistico-strategică, adică flota Mării Negre trebuie revalorificată şi modernizată. Constanţa trebuie să devină un hub informaţional, un hub de expertiză la Marea Neagră pe care să îl acceseze toţi. Dacă se va încheia războiul printr-o “pace rece” sau “conflict îngheţat”, zona va fi importantă”, a punctat Dan Dungaciu, într-o analiză făcută la solicitarea AGERPRES, în contextul marcării, în zilele următoare, a doi ani de război în Ucraina.

Articolul integral îl puteți citi aici: https://www.agerpres.ro/politica/2024/02/23/ucraina-doi-ani-de-razboi-dan-dungaciu-riscul-unei-confruntari-rusia-nato-pe-termen-scurt-inexistent–1253557

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top