Un fost consilier prezidențial va conduce filiala din RM a unei organizații din România

De Adrian Pancu | Articol apărut pe Tribuna | 04.04.2014

Fostul consilier prezidențial, Dan Dungaciu va conduce filiala Fundaţiei Universitare a Mării Negre din România în Republica Moldova. Organizația a fost înregistrată în Registrul de Stat al Organizațiilor necomerciale la data de 25 martie 2014.

După cum relatează TRIBUNA, Fundația se va ocupa în R. Moldova de dezvoltare durabilă, dezvoltarea contactelor internaţionale, ecologie, știinţă şi tehnologii.

Organizația și-a mai propus drept scop întărirea colaborării între mediile educative, ştiinţifice şi economice din zona extinsă a Mării Negre. Dan Dungaciu, cunoscut sociolog și geopolitician român, va deține conducerea organizației Chișinău a Fundaţiei respective pînă în anul 2024.

Fundaţia Universitară a Mării Negre din România a fost fondată în 1992, atunci cînd a fost înfiinţată Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre, incluzînd 11 ţări: 6 ţări riverane Mării Negre (Bulgaria, Turcia, Georgia, Federaţia Rusă, Ucraina şi România) şi 5 ţări învecinate (Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Grecia şi Albania). Aceasta este o organizaţie non-politică şi non-profit, a organizat mai multe şcoli de vară europene, cursuri internaționale, workshop-uri, simpozioane și a lansat mai multe inițiative de cooperare dintre universități.

Dan Dungaciu a fost consilierul președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. El deține și cetățenia Republicii Moldova.