„Şcoala jurnaliştilor de politică externă” – la prima ediţie

TRM.md | 16.10.2015
Jurnalistul de politică externă are sarcina de a ne face să înţelegem lumea de dincolo de orizontul privirii noastre, realitatea pe care nu o putem percepe direct când coborâm în stradă. El trebuie să transmită date ce ţin de economie, societate, cultură, industrie, politică. Aceste aspecte sunt abordate în cadrul seminarului de trei zile organizat la Chişinău de către Fundaţia Universitară a Mării Negre, cu genericul „Şcoala jurnaliştilor de politică externă – 2015”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Directorul Fundației Universitare a Mării Negre, filiala Chișinău, Radu Cupcea menționează că rolul jurnalistului este esențial într-o societate liberă. El trebuie să știe că actul creației lui influențează viața individului și a societății în ansamblul ei.

„Zilele acestea organizăm la Chișinău „Școala jurnaliștilor de politică externă”, prima ediție. Sperăm să continuăm și în anii următori. Ceea ce-și propun să facă experții noștri în aceste zile este să creeze un regulament și să împărtășească anumite secrete din experiența care o au pentru jurnaliști în așa fel pentru ca să înțeleagă mai bine intențiile și declarațiile politicienilor de pe scena globală”, a declarat Radu Cupcea.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Radio Moldova Actualități.