Școala jurnaliștilor de politică externă – 2015 (IMPRESII și CONCLUZII FINALE)

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) a organizat la Chișinău, în perioada 15-17 octombrie curent, „Şcoala jurnaliliştilor de politică externă – 2015”, proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Şcoala jurnaliliştilor de politică externă – 2015 reprezintă primul pas spre soluţionarea unei probleme majore cu care se confruntă jurnaliştii din instituțiile media ale comunității românești din R. Moldova responsabili de rubrica ştiri externe, şi anume: lipsa unui cadru teoretic privind analiza şi interpretarea informaţiilor din domeniile relaţiilor internaţionale, diplomaţiei, studii de securitate etc. Acest fapt determinând un vid teoretic privind interpretarea evenimentelor de pe arena internaţională de către jurnaliştii locali, cât și o lacună în consolidarea legăturii comunității românești cu evenimentele și evoluțiile din România.

Proiectul a fost implementat de Fundația Universitară a Mării Negre în parteneriat cu Filiala Fundaţiei Universitare a Mării Negre din România în Republica Moldova. Programul de formare și pregătire profesională s-a desfășurat în incinta Hotelului Jazz, sala Saxophone, (str. Vlaicu Pîrcălab nr. 72, Chișinău, începând cu ora 10:00 a.m., pe parcursul celor trei zile).