Proeuropenii, în două tabere, la „Orizont European” cu expertul FUMN, George Scarlat (Video)

TVR Moldova | 09.06.2015

La TVR Moldova şi la TVR Internaţional, Miruna Munteanu a discutat cu expretul FUMN, George Scarlat și cu invitaţii săi despre evenimentele recente din Republica Moldova.

Cu o săptămână înainte de alegerile locale generale din Republica Moldova, Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a fost locul în care oameni cu aceleaşi viziuni – proeuropene – s-au împărţit în două tabere, acuzându-se reciproc de trădare: adepţii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” şi susţinătorii Partidului Liberal.

George Scarlat, expert în cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre, diplomat în spaţiul Estic, a spus că i se pare ciudat faptul că două mitinguri concurente au fost organizate alături: în România autoritățile niciodată nu ar fi acceptat așa ceva. La Chișinău s-a mai întâmplat, vă dau un exemplu: când a fost organizat marșul unionist. Unioniștii aveau traseu pe bulevardul Ștefan cel Mare iar un grup de manifestanți proruși a avut chiar la Arcul de Triumf autorizație pentru miting și apoi, foarte simplu au blocat marșul unioniștilor, poliția a venit foarte târziu, s-au întâmplat altercații. Nu știu de ce autoritățile au acceptat să fie două mase mari de oameni, Partidul Liberal și Platforma Civică, alături.

Puteți urmări emisiunea integral aici

Emisiune imag