Petrișor Peiu: Partenerii occidentali s-au obișnuit cu ideea că acest Guvern de la Chișinău va rezista până la capăt (VIDEO)

Petrișor Peiu, coordonatorul Departamentului de Analize Economice al FUMN a participat în data de 21 mai curent, la emisiunea „Orizont european” moderată de Miruna Munteanu. 

Petrișor Peiu: Partenerii occidentali s-au obișnuit cu ideea că acest Guvern de la Chișinău va rezista până la capăt. Este foarte bine ținut în frâu, pare omogen. Pe de o parte toată lumea știe că până la alegerea președintelui, din 30 octombrie, nimeni nu va avea curaj să facă mișcări bruște, atunci, europenii s-au acomodat cu noua situație, pe de altă parte la Strasbourg și Bruxelles nu prea este mare interes pentru Republica Moldova. În acest caz, se dau mesaje călduțe care nu au în spatele lor o mare semnificație. Singurul lucru realmente important care s-ar fi putut discuta, chiar dacă nu e treaba Parlamentului European, ar fi ajutorul financiar pentru că asta este principala chestiune care ar trebui să preocupe Chișinăul, să preocupe și Comisia Europeană dacă mai este vreun interes pentru R. Moldova.

Urmăriți înregistrarea integrală a emisiunii AICI.

Emisiune Peiu