Opinie. Statul Republica Moldova nu a făcut aproape nimic pentru a identifica vinovaţii în furtul miliardului

TVR-Moldova | 17.02.2018

Statul Republica Moldova nu a făcut aproape nimic pentru a identifica vinovaţii în furtul miliardului, iar raportul Kroll este o păcăleală. Declaraţiile în acest sens au fost făcute de către preşedintele Fundaţiei Mării Negre din România, Dan Dungaciu, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

„Furtul miliardului este elementul care a pulverizat imaginea Republicii Moldova pe ambele maluri ale Atlanticului şi nu există nici un vinovat pentru acest furt. Există un primar de Orhei lăsat liber, deşi se presupune şi chiar apare în raportul Kroll că el ar fi implicat. Aceasta este o chestiune absolut uluitoare, adică un personaj care se presupune că este implicat, este lăsat liber să facă ce vrea cu acele conturi implicate în furt. Există foarte multe semne de întrebare şi foarte multe lucruri la care instituţiile din Republica Moldova nu au răspunsuri,” a declarat Dungaciu.
VIDEO AICI

Dan Dungaciu este de părere că raportul Kroll este o păcăleală, pentru că „ dacă statul RM ar fi vrut cu adevărat să găsească banii nu s-ar fi adresat unei firme private care este admirabilă, dar nu are capacităţi de blocare a aconturilor, nici de urmărire a unor operaţiuni din diferite dimensiuni, dar s-ar fi adresat de exemplu la FBI.  Ar fi bătut la porţile la care ar fi avut un ajutor consistent.”