Întâlnirea echipei FUMN cu Organizaţia Tinerilor Federalişti Europeni din Baden-Württemberg (Germania)

FUMN | 04.08.2015

Ieri, 3 septembrie a. c., membrii echipei FUMN, Nicolae Țîbrigan și Mihai Bârsan, au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Organizației Tinerilor Federaliști Europeni din Baden-Württemberg (JEF Baden-Württemberg). Vizita tinerilor federaliști din Germania face parte din proiectul „Procesele de democratizare din Europa de Est și de Sud-Est” inițiat în 2010. Scopul proiectului constă în cunoașterea vecinilor din Sud-Estul Europei și de a înțelege mediul politic şi cel al societăţii civile din aceste state, informarea în legătură cu relația lor cu UE. În acest sens, organizația și-a propus să facă schimb de opinii cu alți tineri având idei similare din statele est-europene, discutând cu reprezentanți ai mediului politic și ai societății civile. Până în prezent, membrii JEF Baden-Württemberg au vizitat mai multe state non-membre UE, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Serbia și Kosovo, Macedonia, Albania și R. Moldova.

În cadrul reuniunii s-au abordat subiecte de interes comun, cum ar fi: rolul României în Europa de Sud-Est și potențialul său ca un lider regional, relația Bucureștiului cu Moscova prin prisma crizei din estul Ucrainei, relația cu R. Moldova, noile provocări interne ale Chișinăului, progresele înregistrate în relația României cu statele vecine etc.

La finele întâlnirii, oaspeții și-au arătat disponibilitatea de a păstra legătura pentru viitoarele evenimente și proiecte de mobiltate, menite să aducă noi experiențe valoroase.

DSCN0243