(Update): FUMN și IDIS Viitorul organizează prezentarea Programului „Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova” la Chișinău, 5 februarie, ora 11

Vineri, 5 februarie, IDIS ”Viitorul” va găzdui evenimentul de prezentare a Programului „Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova”.

Evenimentul de prezentare și dezbateri se va începe la ora 11.00, în sala de conferințe a Institutului IDIS și va fi moderat de Prof. universitar Dr Dan Dungaciu, Directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale ”Ion I.C.Brătianu” al Academiei Române și Dr. Petrișor Peiu, Directorul Departamentului de Analize Economice din cadrul Fundației Universitare a Mării Negre.

Date generale: Fondul Moldova este conceput ca un fond privat deschis de investiții, fără ingerințe politice, oferit în Republica Moldova pentru: nevoi de finanțare privată prin obligaţiuni emise de către autorități ale Republicii Moldova, i.e. Municipiul Chișinău, cumpărarea de active pe teritoriul Republicii Moldova; Investiţii greenfield (investiţii de la zero care generează proiecte funcţionale); infrastructura de transport/mediu în proiecte care vor fi ulterior administrate tot de către Fondul Moldova. Se va investi şi în operatori de reţele urbane. Fondul nu va investi în proiecte sociale, culturale sau de ordin politic. Nu se va investi în proiecte care să nu fie administrate ulterior de către Fondul Moldova.

Conceptul Fondului Moldova a fost lansat în anul 2015, fiind discutat cu mai multe ocazii cu sprijinul unor medii universitare, i.e. Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) ca instrument de exprimare a sprijinului României pentru schimbări fundamentale și ireversibile în Republica Moldova precum și ca instrument de reducere a decalajelor dintre cele două maluri ale Prutului.

Vă invităm să participați la premiera lansării sale în Republica Moldova și la discuțiile pe care acesta le va genera.

Fond_Moldova_IDIS_Chisinau