Dungaciu: Să nu râdem de tinerii care ies în stradă în 27 martie pentru că s-ar putea să râdă ei de noi peste 5 – 6 ani

Infoprut.ro | 26.03.2015

Geopoliticianul Dan Dungaciu a vorbit despre împlinirea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la o dezbatere organizată de Fundația Universitară a Mării Negre, pe tema dimensiunii estice a politicii externe românești.

”Dacă România ar fi fost mai atentă la chestiunea basarabeană, poate că multe din sincopele sau greșeli care s-au făcut după 1918 ar fi putut să fie evitate”, spune Dungaciu.

”Să nu ne apucăm să râdem de tinerii care în 27 martie or să mărșăluiască pe străzi pentru că peste 5 – 6 ani ei s-ar putea să râdă de noi”, a mai spus Dan Dungaciu. „În această idee am propus organizarea unei dezbateri despre dimensiunea estică a politicii externe a României, tocmai pentru a încerca să surprindem câteva dimensiuni ale acestei evoluții surprinzătoare.”

Analistul crede că nu este foarte limpede în ce măsură statele din regiune s-au articulat pe poziție față de ce se întâmplă cu estul. De asemenea, poziția Uniunii Europene și a Statelor Unite este ambiguă, inclusiv față de summitul de la Riga, din mai.

Sursa: Infoprut.ro