Dan Dungaciu: Trimiterea de armament greu pe flancul estic al NATO are și rolul de a liniști statele Alianței Nord-Atlantice

Dan Dungaciu | Europafm | 23.06.2015

România, Bulgaria, Polonia şi ţările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie şi alte echipamente militare americane. Anunțul oficial a fost făcut de către ministrul apărării din Statele Unite, Ash Carter, în cursul unei vizite la Tallinn. Demersul acestuia e menit să liniștească țările de pe flancul estic al NATO, preocupate de intervenția Rusiei în Ucraina. Ciprian Ioana:

Potrivit lui Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice al Academiei Române, momentul ales de NATO pentru a oficializa trimiterea de armament greu pe flancul estic al Alianței are rolul de a liniști statele din regiune. E de așteptat, în opinia lui Dan Dungaciu, ca și Rusia să trimită mesaje asemănătoare statelor din sfera sa de influență.

ASCULTĂ INTERVIUL INTEGRAL cu Dan Dungaciu :

Asculta aici

Pe acest fundal, Parlamentul României a adoptat cererea președintelui Iohannis de înființare a unei Unități de Integrare a Forțelor NATO și a Comandamentului Multinațional de Divizie. Cu indicative de unitate militară, acestea vor funcționa pe teritoriul României, în Garnizoana București.