Urmăriți înregistrarea integrală a dezbaterii „Republica Moldova: Ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism” (7 octombrie 2015)

Fundația Universitară a Mării Negre (http://fumn.eu/) și New Strategy Center (http://newstrategycenter.ro/), în parteneriat cu ziarul Adevărul și revista Foreign Policy România au organizat pe 7 octombrie a.c. dezbaterea publică:

Republica Moldova: Ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism

Evenimentul a fost generat de criza profundă și fără precedent – economică, socială și morală – în care se găsește Republica Moldova astăzi. Măcinată de criză, lipsită în acest moment de orice acord cu FMI, UE sau România, cu un miliard dispărut din bănci, cu populație în stradă care exprimă revendicări cu vectori (geo)politici diferiți – Republica Moldova a ajuns în situația în care sfera alegerilor strategice se îngustează vizibil. Momentul nu mai poate fi evitat.

Dezbaterea a fost moderată de Dan Dungaciu, Președintele Fundația Universitară a Mării Negre, și de Ion M. Ioniţă, Senior editor Adevărul, fiind transmisă în direct pe siteurile http://adevarul.ro/live/ și www.privesc.eu/

Invitatul special în cadrul dezbaterii a fost Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, fiind însoțit de alte personalități marcante în calitate de vorbitori, precum Ambasadorul Sergiu Celac, membru în Consiliul Director al FUMN, Daniel Dăianu, membru în Consiliul Administrativ al Băncii Naționale a României, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, Radu Crăciun, economist-șef și Director de cercetare al Băncii Comercial Române, Marius Stoian, fondator Club-România, Petrișor Peiu, coordonator al Departamentului Analize Economice (FUMN), George Scarlat, coordonator al Departamentului Studii Estice (FUMN).