Mesaj la deschiderea Şcolii jurnaliștilor de politică externă – 2015

Eugen Cojocariu | Radio România Internațional | 15.10.2015

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj la deschiderea „Şcolii jurnaliștilor de politică externă – 2015”, de la Chișinău.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, le-a transmis participanților la  „Şcoala jurnaliștilor de politică externă – 2015”, de la Chișinău, un mesaj în care subliniază rolul presei de specialitate într-o societate liberă.

„Jurnalistul de politică externă are sarcina de a ne face să înțelegem lumea de dincolo de orizontul privirii noastre, realitatea pe care nu o putem percepe direct când coborâm în stradă. El trebuie să pună în relație date ce țin de economie, societate, cultură, industrie, politică. Prin știrile și analizele lui, el ne ajută să vedem legăturile existente între viața noastră și  evenimentele care au loc mai aproape sau mai departe în această lume. Astfel, rolul jurnalistului este esențial într-o societate liberă. El trebuie să își asume că actul creației lui influențează viața individului și a societății în ansamblul ei”, a transmis Angel Tîlvăr.

În cadrul cursurilor vor participa 30 de jurnaliști din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18-38 ani. Scopul proiectului constă în sporirea și promovarea unui jurnalism de calitate în domeniul politicii externe și relațiilor internaționale în rândul instituțiilor mass-media de limba română din Republica Moldova. Proiectul este finanțat de către Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni (DPPRP) și organizat de Fundația Universitară a Mării Negre.