Integrarea europeană a Republica Moldova, în pericol (VIDEO)

 Jurnal TV | 01.05.2015

Republica Moldova este un stat eşuat din punct de vedere economic, reformele sunt mai mult mimate, iar lupta anticorupţie este la faza de desene animate. Sunt opinile unor experţi politici şi economici, care au participat la o dezbatere organizată la Bucureşti de Fundația Universitară a Mării Negre. Discuţiile s-au axat inclusiv pe subiectul perspectivei europene a ţării noastre, pe care invitaţii la eveniment au apreciat-o drept sumbră, în condiţiile unui Guvern minoritar şi restanţier la reforme.

Dezbaterea intitulată „Sfârşitul iluziilor. Republica Moldova între România şi Rusia” a avut drept vorbitori experţi ai Fundaţiei Universitare a Mării Negre, foşti miniştri, profesori, dar şi pe realizatorul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV. În opinia lui Val Butnaru, integrarea europeană a ţării noastre este compromisă.

Avansarea Republicii Moldova pe drumul european pare greu de imaginat în condiţiile unui stat eşuat din punct de vedere economic, dar şi din motiv că lipsește voinţă politică de a implementa reforme, au punctat invitaţii.

Nici combaterea corupţiei nu este un domeniu în care autorităţile moldoveneşti excelează, a subliniat preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, Dan Dungaciu.

Fundaţia Universitară a Mării Negre este o organizaţie non-guvernamentală regională, ce are ca principale preocupări promovarea şi o mai bună înţelegere a economiei, societăţii, educaţiei şi guvernanţei regiunii Mării Negre.