Fundaţia Universitară a Mării Negre a deschis o filială la Chişinău

TRM | Social | 01.10.2014
La Chişinău a fost inaugurată, miercuri, o filială a Fundaţiei Universitare a Mării Negre. Invitatul de onoare la acest eveniment a fost preşedintele şi fondatorul Stratfor, George Friedman, care a susţinut o prelegere pe o temă legată de securitate şi energie la Marea Neagră, anunţă Radio Moldova.
În cadrul festivității de lansare au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care situația din regiunea Mării Negre. În cadrul discuțiilor a fost relevat faptul că în prezent nu există o securitate stabilă în această regiune.

În acest context a fost menționat că este important a se vedea viitorul Rusiei, cum va evolua starea de lucruri în Ucraina, dar și relațiile dintre țările bazinului Mării Negre și alte regiuni ale Uniunii Europene.

În debutul lansării filialei Chișinău,  Liviu Bota, ambasadorul României la ONU și OSCE, a ținut să sublinieze că actualmente nu este o agendă comună pentru țările riverane Mării Negre, nu este o identitate comună a regiunii, iar toate aceste aspecte urmează să fie discutate în continuare în cadrul evenimentului.