Expertul FUMN – George Scarlat – invitat la emisiunea „Orizont European”

TVR Internaţional | Miruna MUNTEANU09 12 2014

Expertul Fundației Universitare a Mării Negre, George Scarlat, a participat în cadrul emisiunii „Orizont European” la TVR Internațional, unde a discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, din Republica Moldova. În cadrul emisiunii, domnul Scarlat a declarat :

Oricum ai lua-o cele mai multe mandate au luat forțele cunoscute ca pro-europene, care dacă vor finaliza cu succes negocierile, vor face un guvern care numai pro-Putin nu poate fi”.

George Scarlat, a mai adăugat: „La câteva zile după alegeri, am avut comunicatul al MAE rus, care este adevărat că făcea niște reproșuri privind nereguli la alegeri, referindu-se la numărul mic de secții de votare din Moscova, la retragerea Partidului Patria, etc. Ce înseamnă asta?!  Lavrov, cu limbajul lui de rus, a vrut să spună că dânșii recunosc rezultatul alegerilor. Acel comunicat,  aparent era foarte critic despre alegeri, dar nu spunea nicăieri că ei contestă rezultatul acestor alegeri sau guvernul care va rezulta din acestea”, a constatat expertul FUMN.

Referitor la corupția din Republica Moldova și combaterea ei, George Scarlat a spus : „Cetățenii  trebuie să știe că bugetul Republicii Moldova este construit într-o măsură însemnată, pe banii, pe fondurile, venite de la partenerii de dezvoltare. Dacă aceștia taie fondurile, Republica Moldova intră într-o mare dificultate, și aceștia nu vor ezita să le reducă, să le taie, una câte una, dacă nu se rezolvă problema corupției. Asta va fi prima cerință a SUA și UE după alegeri”.

Puteți urmări emisiunea AICI