EUROLINK – Ziua Maritima Europeana in Romania

Ziua Maritima Europeana este marcata anual in Uniunea Europeana in data de 20 mai. Prin aceasta, este reliefata importanta marilor in viata cotidiana, atat pentru comunitatile de pe tarmuri, cat si din zonele maritime aferente. Evenimentul pune in lumina oportunitatile si provocarile cu care se confrunta actualmente aceste regiuni si sectoare de activitate.

Ziua Maritima Europeana a fost lansata in mod oficial in data de 20 mai 2008 la Strasbourg, atunci cand liderii Uniunii Europene au semnat Declaratia Comuna Tripartita privind desemnarea acestei sarbatori.

Cu acesta ocazie, in perioada 19-21 mai 2011, Fundatia EUROLINK-Casa Europei a organizat prima editie a Salonului Regional International a carui tema a fost „Parteneriatul Consolidat in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii prin Inovare Social-Economica si Dezvoltare Regionala Durabila”. Acesta este cel dintai si unicul eveniment de Informare, Dezbatere, Networking (selectare de parteneri) si Lobby in vederea accesarii eficiente a noilor finantari UE pentru inovare si reforma economica si sociala in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii.

Din partea Fundatiei Universitare a Marii Negre a participat Presedintele FUMN, Excelenta Sa, Ambasador Liviu Bota.

Clipboard02

Clipboard01

Mai multe informatii pot fi obtinute de pe saitul EUROLINK.