Unde şi cine îl va opri pe Vladimir Putin? Ucraina încotro? (VIDEO)

Statele Unite ale Americii au obţinut interceptări ale convorbirilor dintre agenţii ruşi din Ucraina şi Moscova. Misiunea agenţilor ruşi este de a destabiliza estul ţării, unde separatişti pro-ruşi controlează mai multe clădiri publice, a afirmat marţi John Kerry, secretarul american de Stat, la Washington.

De asemenea, zilele trecute se vorbea despre fascism occidental, atitudine similară cu cea al lui Hitler din partea lui Putin, lagăre de concentrare în Ucraina. Toate acestea ridică o întrebare nu doar pentru integritatea Ucrainei, dar şi pentru starea de fapt a întregii zone – Republica Moldova, Transnistria, Găgăuzia şi gurile Dunării.

Ce se va întâmpla aici? Unde se va opri Putin? Care este strategia Moscovei în privinţa Ucrainei? Dar în ceea ce priveşte Republica Moldova şi Transnistria? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns Dan Dungaciu, sociolog şi geopolitician român, consilier al preşedintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie Adevărul Live moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă live pe site-ul adevarul.ro.

Vezi VIDEO.