Sociologul Darie Cristea invitat la emisiunea „Deschide lumea” de la Realitatea TV (VIDEO)

Realitatea TV | 22.03.2016

Două explozii puternice s-au produs, marţi dimineaţa, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Aeroportul a fost evacuat, toate mijloacele de transport în comun de la Bruxelles sunt oprite, iar populaţia a fost îndemnată să rămână acolo unde se află. La scurt timp, o altă explozie a avut loc într-o staţie de metrou din apropierea unei clădiri a Uniunii Europene. Numărul morţilor este, potrivit ultimului bilanţ, de 34, iar cel al răniţilor a ajuns la 200.

Sociologul Darie Cristea a explicat în cadrul emisiunii „Deschide lumea” de la Realitatea TV fenomenul acestor atacuri și calculele ce pot servi drept motive ale acțiunilor grupărilor teroriste.

Darie Cristea: „Dacă ne uităm din punct de vedere tehnic vedem că sunt niște vulnerabilități certe în sistemul de securitate din Franța și Belgia. Pe undeva există o oarecare corelație între aceste două state și sunt și niște lucruri asemănătoare de genul enclavelor. Repet, avem și câteva state asemănătoare în ceea ce privește profilul demografic, dar acestea se descurcă mai bine. De exemplu, Marea Britanie sau Germania. Este evident că trebuie să se facă un fel de audit intern al sistemelor de securitate în Franța și Belgia pentru că e o presiune foarte mare din punctul acesta de vedere”.

Urmăriți înregistrarea integrală a emisiunii AICI.

Darie_Cristea_RealitateaTV