Președintele FUMN invitat la conferința „The current challenges and developments in the Black Sea Region. The 10-year-old Eastern Partnership at a crossroads” de la Atena

FUMN | Comunicate | 03.04.2019

Conferință pe tema evoluțiilor și provocărilor curente din regiunea Mării Negre și a viitorului Parteneriatului Estic, organizată de PRES RO la Atena.

La data de 1 aprilie 2019, în contextul Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, Ambasada Romaniei la Atenaa organizat, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Elenă, la sediul acesteia, conferința cu titlul „The current challenges and developments in the Black Sea Region. The 10-year-old Eastern Partnership at a crossroads”.

Invitatul evenimentului a fost profesorul Dan Dungaciu, director Academia Română – ISPRI și președinte al Fundaţia Universitară a Mării Negre. Au mai participat, în calitate de vorbitori, ambasadorul României în Grecia, Lucian Fătu, ambasadorul Michael B. Christides, Secretar General al PERMIS OCEMN, și profesorul emerit Panayiotis C. Ioakimidis, de la Universitatea Națională Kapodistria din Atena.

Reuniunea a ocazionat discuții ample pe marginea evoluțiilor actuale, contextului geopolitic, provocărilor și perspectivelor din regiunea Mării Negre, precum și evaluări asupra viitorului procesului Parteneriatului Estic.