INVITAȚIE la dezbaterea: „Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova” (17.12.2015)

Fundaţia Universitară a Mării Negre (www.fumn.eu) și Societatea Academică din România (sar.org.ro) vă invită să participați la dezbaterea:

„Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova”

 Evenimentul va avea loc joi, 17 decembrie, între orele 11.00 – 13.00, la Grand Hotel du Boulevard (Bd. Regina Elisabeta nr. 21, sector 5, Bucureşti) și se va bucura de participarea unor invitați speciali, susținători ai înființării și asumării Fondului Moldova.

Apelul adresat principalilor decidenți ai statului român, lansat recent, a fost asumat de un număr de 40 de organizații nonguvernamentale de pe ambele maluri ale Prutului. Susținătorii acestei inițiative au solicitat înființarea și dezvoltarea unui fond de investiții specializat – Fondul Moldova – ale cărui linii esențiale au fost deja trasate și lansate în spațiul public de către Fundația Universitară a Mării Negre – ca instrument de exprimare a sprijinului României pentru schimbări fundamentale și ireversibile în Republica Moldova precum și ca instrument de reducere a decalajelor dintre cele două maluri ale Prutului.

De ce Fondul Moldova? Toate ţările europene care s-au dezvoltat după cel de-al doilea război mondial au beneficiat de infuzii masive de capital din afară. Republica Moldova nu este inclusă în planurile UE pentru extindere şi nici nu are resurse interne să genereze dezvoltare. Unica soluţie rămâne un “plan Marshall tailor-made”. Nici o altă ţară nu are vreun astfel de plan (şi nici măcar vreun interes anume să îl propună). Singurul stat cu vocaţie în acest sens este România.

Dezbaterea reprezintă o continuare firească a demersurilor de până acum. Atât publicului larg cât și decidenților le vor fi oferite argumente bine fundamentate care să genereze solidarizare în jurul ideii de constituire a FONDULUI MOLDOVA. Vor participa reprezentanți ai mediului academic, științific, economic și financiar, jurnaliști, experți în buna guvernare, lideri ai organizațiilor semnatare.

Vă rugăm să confirmați participarea până marți, 15 decembrie.

Pentru detalii, persoană de contact: Doina Lazăr, Telefon – 0734780577;

Email – office@sar.org.ro

office@fumn.eu

Afis_dezbatere_FUMN_Fondul_Moldova