George Scarlat invitatul emisiunii Orizont European (VIDEO)

Miruna Munteanu | TVR Internațional | 10.02.2015

Expertul Fundației Universitare a Mării Negre pe spațiul ex-sovietic, domnul George Scarlat, a participat în cadrul emisiunii „Orizont European” la TVR, unde s-a discutat despre negocierile purtate pe muchie de cuțit la Chișinău, Moscova și la Minsk.

În legătură cu șansele investirii lui Iurie Leancă, expertul FUMN a declarat: „ Aceste șanse sunt foarte reduse. După părerea mea este exclus ca să-l voteze Partidul Comuniștilor din Moldova(PCRM) sau Partidul Liberal (PL), pentru că aceste partide pentru că fiecare ar înregistra prejudicii de imagine, fiecare din diferite motive. Nu va fi o tragedie dacă nu va fi vota, nu exclud că dacă nu va fi votat, domnul Timofti să-l investească din nou”.

De asemenea, domnul Scarlat a mai reiterat că „Problema nu este cine va fi ales prim – ministru, poate să fie domnul Leancă, doamna Gherman, domnul Streleț, nu are nici o importanță. Trebuie să știți că Republica Moldova, nu după părerea mea, a cifrelor anunțate de Banca Națională a Moldovei, se află într-o situație economică dramatică și presantă, se agravează zi de zi lucrurile și, problema este că trebuie să se ajute singuri, Uniunea Europeană nu-i poate ajuta […] comuniștii se află într-o logică electorală, după părerea mea, suveranitatea, neutralitatea și mărirea pensiilor, sunt ultimile probleme cu care se va confrunta noul guvern și e o chestiune de zile , nu de săptămâni”.

Puteți urmări integral emisiunea AICI.

Scarlat George TVR INT