FUMN vă invită la Școala de Excelență în Jurnalism – Mass-media pentru tineri (4-5 noiembrie 2016)

FUMN | 2.11.2016

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) în parteneriat cu Curaj TV și ziarul Timpul vor organiza în perioada 4-5 noiembrie 2016, începând cu ora 10:00 a.m., Școala de Excelență în Jurnalism – Mass-media pentru tineri (SEJ-2016).

Cursurile vor avea loc în incinta Hotelului OLSI (str. A. Bernardazzi nr. 26/3, Chișinău) reunind tineri jurnaliști și bloggeri din R. Moldova.

Participanții la cursuri vor avea ocazia să asiste la traininguri și work-shopuri cu aplicații practice din domeniul jurnalismului civic: jurnalismul social, tehnici de filmare, forme de manifestări stradale, tehnici de redactare, elaborarea de politici publice etc.

Proiectul Școala de Excelență în Jurnalism – Mass-media pentru tineri (SEJ-2016) își propune să stimuleze implicarea mass-media din R. Moldova în informarea decidenților și a societății asupra necesității combaterii șomajului în rândul tinerilor. Astfel, organizatorii și-au fixat drept obiective specifice ale proiectului următoarele criterii: formarea unui grup de tineri jurnaliști care vor aborda domeniul social, stabilirea unui transfer bilateral de experiențe între tineri jurnaliști și traineri/formatori de tineret, promovarea conceptului de „jurnalism civic” în rândul tinerilor, abordarea problematicii șomajului în rândul tinerilor din R. Moldova, identificarea unor soluții pe termen mediu și scurt, conștientizarea și informarea decidenților politici asupra necesității implicării în reducerea fenomenului de șomaj în rândul tinerilor.

În calitate de traineri/formatori vor participa:

  • Nicolae Țîbrigan – expert Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN)
  • Dorin Galben – jurnalist 10TV
  • Ghenadie Brega – jurnalist și activist civic Curaj TV
  • Oleg Brega – jurnalist și activist civic Curaj TV
  • Diana Moraru – lucrător de tineret Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN)
  • Mihai Bârsan – trainer Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN)

Descărcați Agenda SEJ-2016 de AICI.

NOTA BENE!

Vă rugăm să confirmați participarea Dvs. prin e-mail până pe 3 noiembrie 2016 la: office@fumn.eu. Pentru oricare întrebări și/sau informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon: +40 755 087 185

 

sej-2016-afis-2

 

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al României, prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP) în cadrul Fondului de Mobilitate Experți România – Republica Moldova implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND)

logo-fond-finalroaid_logo_rologo-maeundp_logo-blue-w-tagline-eng