Dan Dungaciu (coord.) „Enciclopedia Relațiilor Internaționale – Teorii, doctrine, instituții”, vol. I

Autori: Dan Dungaciu (coord.), Darie Cristea, Lucian Dumitrescu, Sanda Cincă, Ruxandra Iordache, Carmen Burcea, Cristina Vohn, Oana Simion, Lucian Jora, Cristina Ivan, Ileana Stănculescu, Nicolae Ţîbrigan, Alexandra Vasile, Cristian Barna, Mihai Bârsan, Adrian Corobană, Valentin Naumescu, Irina Zamfirache

An apariție: 2015

Editura ISPRI

 

Enciclopedia Relațiilor Internaționale este prima enciclopedie de acest profil scrisă de cercetătorii din România. Particularitatea nu constă, însă, doar în acest amănunt bibliografic, ci faptul că situarea cercetătorilor se resimte pe tot parcursul volumului. Enciclopedia Relațiilor Internaționale nu este doar un inventar clasicizat de doctrine, strategii, concepte sau evenimente globale majore etc., ci și o oglindă a conceptelor și a evoluțiilor specifice spațiului răsăritean pe care volume de acest tip publicate în spațiul occidental tind, din rațiuni ușor de înțeles, să le ignore aproape cu desăvârșire.

Ordonate alfabetic, cele 200 de intrări ale volumului I – Teorii, doctrine, instituțiidin Enciclopedia Relațiilor Internaționale conțin explicații concise, dar pertinente și actuale privind teme de referință din teoria și practica relațiilor internaționale, completate cu bibliografie generală și un indice al numelor de persoane. Volumul acoperă:

  • teorii, paradigme și concepte din domeniul academic al RI și al geopoliticii
  • actori și instituții consacrate în teoria RI
  • doctrine de politică externă și de securitate
  • organizații regionale și globale (politice, economice, culturale și de securitate)
  • conferințe internaționale
  • termeni consacrați studiilor strategice și de securitate
  • concepte și evenimente specifice Europei Răsăritene

Comandă volumul acum pe Librăria ISPRI

Coperta-Enciclopedia-Relatiilor-Internationale