Dan Dungaciu: „Confruntarea cu Budapesta nu este etnică, este strategică și economică. România riscă izolare geopolitică”.

RealitateaTV | 11.01.2018 

Președintele FUMN, Dan Dungaciu, a participat în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV la o dezbatere despre Centenarul Marii Uniri și provocările din acest an la adresa României.

Realizatorul emisiunii, domnul Rareș Bogdan, a lansat dezbaterea făcând apel la o declarație a domnului Dungaciu pe care a calificat-o drept „extrem de importantă”.

Rareș Bogdan: Victor Orban se află în spatele declarațiilor făcute de trei lideri ai unor partide care activează în România: FCM, PPMT și UDMR, domnule Dungaciu?

Dan Dungaciu: Unul dintre proiectele Budapestei în acest moment ține de modul în care Budapesta se expandează în afara frontierelor. Indiferent că este vorba de Ucraina, de România, de Slovacia, de Serbia, state cu poziționări diferite, cu identități diferite, cu apartenențe diferite, soluția pentru minoritarii maghiari de acolo este una singură. Autonomia teritorială, dacă se poate. Indiferent de diversitatea acestor cazuri este un singur proiect al Budapestei. Pentru asta, Budapesta a numit recent un însărcinat al guvernului responsabil de coordonarea elaborării conceptelor de autonomie a comunității maghiare. Asta este o decizie a Budapestei în care cineva, un personaj, vine în comunitățile fiecărui stat și coordonează cum trebuie să fie autonomia și cum trebuie să fie implementată.

Urmăriți dialogul integral mai jos: